Zapečené rajčiaky

Náročnosť
Čas prípravy
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

Z umytých rajčiakov odkrojíme ostrým nožom vŕšok a malou lyžičkou z nich vydlabeme dužinu. Rajčiaky zvnútra osolíme, okoreníme, do dvoch tretín naplníme plnkou a položíme ich na olejom potretú panvicu. Do každého rajčiaka rozbijeme vajce a v rúre upečieme. Podávame so zemiakovou kašou.
Plnka: zmäknuté maslo vymiešame so soľou, vajcom, pridáme v mlieku namočenú a vytlačenú žemľu, postrúhaný muškátový orech a posekanú petržlenovú vňať. Všetko spolu dobre premiešame.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Rýchla omeleta

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Tvarohová nátierka s rascou

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Torta Letné pokušenie

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Pražský rezeň

Náročnosť

Karfiol s orechmi

Náročnosť