Zapečené rajčiaky

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Z umytých rajčiakov odkrojíme ostrým nožom vŕšok a malou lyžičkou z nich vydlabeme dužinu. Rajčiaky zvnútra osolíme, okoreníme, do dvoch tretín naplníme plnkou a položíme ich na olejom potretú panvicu. Do každého rajčiaka rozbijeme vajce a v rúre upečieme. Podávame so zemiakovou kašou.
Plnka: zmäknuté maslo vymiešame so soľou, vajcom, pridáme v mlieku namočenú a vytlačenú žemľu, postrúhaný muškátový orech a posekanú petržlenovú vňať. Všetko spolu dobre premiešame.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená