Zapečený karfiol 1.

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Očistený, umytý karfiol vložíme do vriacej osolenej vody a prikryté varíme. Mäkký karfiol z vody vyberieme a necháme odtiecť. Potom ho rozdelíme na štyri približne rovnaké kúsky a dáme na pomastený smaltový pekáč. Do kastrólika dáme maslo a keď je rozpustené, pridáme múku, zamiešame, prilejeme mlieko a uvaríme na hustú kašu. Do ochladnutej kaše zamiešame soľ, žĺtky, posekanú šunku a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Pripravenú masu pomocou lyžice rozdelíme na pripravený karfiol tak, aby bol úplne pokrytý. Vrch posypeme postrúhaným syrom a v mierne teplej rúre upečieme do ružova. Podávame s varenými zemiakmi a kompótom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená