Šunkovo-syrový zapekaný karfiol

Očistený, umytý karfiol vložíme do vriacej osolenej vody a prikryté varíme. Mäkký karfiol z vody vyberieme a necháme odtiecť.
Potom ho rozdelíme na štyri približne rovnaké kúsky a dáme na pomastený smaltový pekáč. Do kastrólika dáme maslo a keď je rozpustené, pridáme múku, zamiešame, prilejeme mlieko a uvaríme na hustú kašu.
Do ochladnutej kaše zamiešame soľ, žĺtky, posekanú šunku a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Pripravenú masu pomocou lyžice rozdelíme na pripravený karfiol tak, aby bol úplne pokrytý. Vrch posypeme postrúhaným syrom a v mierne teplej rúre upečieme do ružova. Podávame s varenými zemiakmi a kompótom.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ