Zapečený karfiol 1.

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Očistený, umytý karfiol vložíme do vriacej osolenej vody a prikryté varíme. Mäkký karfiol z vody vyberieme a necháme odtiecť. Potom ho rozdelíme na štyri približne rovnaké kúsky a dáme na pomastený smaltový pekáč. Do kastrólika dáme maslo a keď je rozpustené, pridáme múku, zamiešame, prilejeme mlieko a uvaríme na hustú kašu. Do ochladnutej kaše zamiešame soľ, žĺtky, posekanú šunku a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Pripravenú masu pomocou lyžice rozdelíme na pripravený karfiol tak, aby bol úplne pokrytý. Vrch posypeme postrúhaným syrom a v mierne teplej rúre upečieme do ružova. Podávame s varenými zemiakmi a kompótom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Parmský rezeň

Náročnosť

Šalát z reďkoviek

Náročnosť

Vanilkové rožteky

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút