Marmeláda zo sliviek, z jabĺk a hrušiek

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Zrelé, prebraté a umyté slivky odstopkujeme, vykôstkujeme, dáme do tlakového hrnca, pridáme malé množstvo vody a krátko povaríme. Ešte teplú zmes premelieme cez pasírovací mlynček alebo pretrieme cez sito. Takto pripravenú dreň potom v malých množstvách za stáleho miešania odparujeme v plytkých a širokých nádobách. Sladený slivkový lekvár pripravíme tak, že do pripravenej drene zamiešame potrebné množstvo kryštálového cukru (200 g cukru na 1 kg suroviny). Slivkovú dreň zmiešame s jablkovým a hruškovým pretlakom v pomere 1 : 2 : 1. Jablkový a hruškový pretlak pripravíme osobitne z očistených, umytých a nadrobno pokrájaných plodov, ktoré pred pretretím rozvaríme v malom množstve vody. Zmes potom odparujeme a sladíme pridaním kryštálového cukru (600 g na 1 kg pôvodného pretlaku) ďalej zahusťujeme asi 5 – 10 minút. Počas celého procesu pretlak intenzívne miešame. Hotovú marmeládu nalejeme do pohárov a voľne chladíme pri izbovej teplote.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená