Žemľová knedľa 2.

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
0
3256 Receptov

Postup receptu

Do múky pridáme soľ, vodu a mlieko, v ktorom sme rozmiešali žĺtky, a vypracujeme poloriedke cesto. Na rozohriatom masle opražíme žemle pokrájané na kocky, a vychladnuté zamiešame do cesta, ktoré necháme 30 minút odpočinúť. Na pomúčenej doske sformujeme z cesta pozdĺžne valčeky, ktoré v osolenej horúcej vode varíme podľa veľkosti 15 až 25 minút. Počas varenia ich obrátime. Uvarené pokrájame na tenké plátky, ktoré pred podávaním potrieme roztopeným maslom alebo posypeme omastenou strúhankou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Hovädzie vtáčiky 1.

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Letná polievka

Náročnosť

Plnené kurča 4.

Náročnosť

Ovocná pena

Náročnosť