Znojemský guláš

Pripravte si na obed chutný a sýty guláš podľa nášho receptu.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
0
3256 Receptov

Ingrediencie

400 g hovädzieho mäsa
20 g masti
20 g údenej slaniny
100 g cibule
1 lyžička sladkej papriky
soľ
2 sladko kyslé uhorky
10 g jemnej strúhanky
1 dl bieleho vína

Postup receptu

Mäso umyjeme a nakrájame na väčšie kocky. Masť a na kocky pokrájanú slaninu rozpustíme, zapeníme na nej nadrobno posekanú cibuľu, primiešame papriku, pokrájané mäso, zamiešame, osolíme a prikryté dusíme vo vlastnej šťave. Keď sa šťava vyparí, mäso trošku opražíme a podlejeme vývarom alebo horúcou vodou. Keď je mäso mäkké, primiešame k nemu na malé kocky pokrájané uhorky, zahustíme strúhankou a polejeme vínom. Chvíľu spolu povaríme.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená