Anglická klasika – fish&chips

Anglická klasika prezývaná fish&chips – teda ryba a hranolky. V Anglicku sa podáva v novinách a je to typické street food jedlo, ktoré nájdete na každom kroku. Prineste si kúsok Anglicka aj k Vám domov!

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
0
136 Receptov

Postup receptu

  1. Začneme prípravou hejka. Očistenú šťuku osušíme papierovou utierkou. V zmesi 100 g múky, čierneho korenia a 5 g soli obalíme všetky časti a odložíme nabok.

  2. Medzitým si z 250 g múky, 250 ml piva, kukuričného škrobu, prášku do pečiva a 5 g soli pripravíme cestíčko, v ktorom budeme rybu vyprážať.

  3. Šťuku obalíme v cestíčku a pražíme v oleji približne 2-3 minúty z každej strany, do zlata.  Podávame s hranolkami, s štvrtinkou citrónu a poduseným hráškom. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

cheesecake

Pravý americký cheesecake

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
quiche
francúzska kuchyňa

Slaný koláč Quiche

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
chia
fit nápad na raňajky zdravé

Chia puding

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
smoothie
raňajky vegan

Raňajková smoothie miska

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
šalát
ľahké mediteránska kuchyňa vhodné na grilovačku zdravé

Mediteránsky šalát s lososom

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
havajská kuchyňa

Lososová poké miska

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút