Anglický rozbíf

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Dobre odležané mäso zbavíme šliach a prebytočného tuku, osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji pečieme z obidvoch strán niekoľko minút. Potom ho preložíme do iného pekáča na roztopené maslo a pri občasnom polievaní vlastnou šťavou pečieme v dobre vyhriatej rúre 35 až 40 minút. Upečený rozbíf vyberieme, do šťavy pridáme trocha vývaru alebo horúcej vody, kúsok čerstvého masla a povaríme. Mäso pokrájame na tenké plátky a urovnáme na zohriatú misu. Šťavu nalejeme do omáčnika.
Podávame so zemiakovými hranolčekmi alebo s ryžou, obložené udusenou špargľou a s tatárskou omáčkou alebo kečupom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená