Anglický rozbíf

800 g nízkej roštenky
soľ
mleté čierne korenie
50 g oleja
50 g masla
Dobre odležané mäso zbavíme šliach a prebytočného tuku, osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji pečieme z obidvoch strán niekoľko minút. Potom ho preložíme do iného pekáča na roztopené maslo a pri občasnom polievaní vlastnou šťavou pečieme v dobre vyhriatej rúre 35 až 40 minút. Upečený rozbíf vyberieme, do šťavy pridáme trocha vývaru alebo horúcej vody, kúsok čerstvého masla a povaríme. Mäso pokrájame na tenké plátky a urovnáme na zohriatú misu. Šťavu nalejeme do omáčnika.
Podávame so zemiakovými hranolčekmi alebo s ryžou, obložené udusenou špargľou a s tatárskou omáčkou alebo kečupom.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ