Kokosové ježe

Nadýchané vanilkové cesto ukryté v čokoládovej poleve a voňavom kokose.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
3.66
3289 Receptov

Ingrediencie

4 vajcia
200 g práškového cukru
1 balíček vanilkového cukru
200 g polohrúbej múky
1 dcl oleja
1 dcl vody
1 kypriaci prášok

Čokoláda:
15 PL mlieka
1 margarín Hera
380 g práškového cukru
35 g kakaa
Kokos na obaľovanie

Postup receptu

Žĺtka a cukor vymiešame, pridáme olej a vodu, zamiešame, pridáme múku a kypriaci prášok, nakoniec pridáme sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a strúhankou vysypaný plech. Po upečení korpus narežeme na malé kúsky asi 2,5 x 5 cm.
Čokoláda: Heru roztopíme na miernom ohni v mlieku, potom pridáme práškový cukor a nakoniec kakao. Do tejto čokolády ponoríme každý kúsok z narezaného korpusu a obalíme v kokose.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Hravé snacky

Náročnosť
Čas prípravy
10 minút

Poľské zrazy

Náročnosť

Žemľové knedličky 2.

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Párky s horčicou a paradajkami

Náročnosť
Čas prípravy
5 minút

Sleduj nás na

Instagrame

Ak sa pochváliš niektorým z našich receptov na Instagrame, nezabudni otagovať post #ReceptyGurman