Kokosové ježe

Nadýchané vanilkové cesto ukryté v čokoládovej poleve a voňavom kokose.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
3.66
3288 Receptov

Ingrediencie

4 vajcia
200 g práškového cukru
1 balíček vanilkového cukru
200 g polohrúbej múky
1 dcl oleja
1 dcl vody
1 kypriaci prášok

Čokoláda:
15 PL mlieka
1 margarín Hera
380 g práškového cukru
35 g kakaa
Kokos na obaľovanie

Postup receptu

Žĺtka a cukor vymiešame, pridáme olej a vodu, zamiešame, pridáme múku a kypriaci prášok, nakoniec pridáme sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a strúhankou vysypaný plech. Po upečení korpus narežeme na malé kúsky asi 2,5 x 5 cm.
Čokoláda: Heru roztopíme na miernom ohni v mlieku, potom pridáme práškový cukor a nakoniec kakao. Do tejto čokolády ponoríme každý kúsok z narezaného korpusu a obalíme v kokose.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená