Ingrediencie
600 g bravčového pliecka (môže byť s kožou)
soľ
rasca
strúčik cesnaku
50 g cibule
lyžica mlieka
voda
Plnka:
120 g žemle (alebo sendviča)
20 g oleja
20 g cibule
120 g kuracej (bravčovej alebo hovädzej) pečene
2 vajcia
mleté čierne korenie
50 g mandlí
na špičku noža karí korenie
Postup receptu
Do umytého mäsa podlhovastého tvaru urobíme ostrým nožom vrecko, do ktorého pomocou lyžice vložíme plnku a otvor zašijeme. Mäso potom položíme na pekáč kožou dolu, posolíme, potrieme rozotretým cesnakom, pokvapkáme mliekom, podlejeme vodou, pridáme cibuľu, rascu a prikryté najprv dusíme. Keď je mäso asi na polovicu mäkké, obrátime ho, kožu ponakrajujeme a upečieme, za občasného polievania vlastnou šťavou, do červena.
Plnka: Na oleji zapeníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájanú pečeň, korenie a krátko popražíme. Potom pridáme na kocky pokrájanú žemľu, vajcia, soľ, obielené posekané mandle a naplníme pripravené mäso.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ