Pečené plnené bravčové pliecko

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Ingrediencie

600 g bravčového pliecka (môže byť s kožou)
soľ
rasca
strúčik cesnaku
50 g cibule
lyžica mlieka
voda

Plnka:
120 g žemle (alebo sendviča)
20 g oleja
20 g cibule
120 g kuracej (bravčovej alebo hovädzej) pečene
2 vajcia
mleté čierne korenie
50 g mandlí
na špičku noža karí korenie

Postup receptu

Do umytého mäsa podlhovastého tvaru urobíme ostrým nožom vrecko, do ktorého pomocou lyžice vložíme plnku a otvor zašijeme. Mäso potom položíme na pekáč kožou dolu, posolíme, potrieme rozotretým cesnakom, pokvapkáme mliekom, podlejeme vodou, pridáme cibuľu, rascu a prikryté najprv dusíme. Keď je mäso asi na polovicu mäkké, obrátime ho, kožu ponakrajujeme a upečieme, za občasného polievania vlastnou šťavou, do červena.
Plnka: Na oleji zapeníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájanú pečeň, korenie a krátko popražíme. Potom pridáme na kocky pokrájanú žemľu, vajcia, soľ, obielené posekané mandle a naplníme pripravené mäso.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Znojemská hovädzia pečienka

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny

Hrášková omeleta

Náročnosť

Makovníčky

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny

Ananásové toasty

Náročnosť