Baba Ganoush (dip z baklažánu)

Baba ganoush je dip z pečeného baklažánu, ktorý pochádza z východného Stredomoria. Dip odporúčame kombinovať s pitou alebo naan chlebom, či zeleninou.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
0
136 Receptov

Postup receptu

  1. Baklažán rozpolíme, osolíme a necháme odstáť 20 minút, kým nepustí šťavu.

  2. Baklažán osušíme utierkou, okoreníme a dáme piecť na 230 stupňov po dobu 35 minút.

  3. Následne stred baklažánu vyberieme, hodíme do mixéra spolu s ostatými ingredienciami, vymixujeme, ozdobíme kvapkami olivového oleja a nasekaného koriandru a môžeme podávať či už s pita chlebom alebo kúskami zeleniny. Prajeme Vám dobú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Anglická klasika – fish&chips

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
šalát
ľahké mediteránska kuchyňa vhodné na grilovačku zdravé

Mediteránsky šalát s lososom

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
Koláč

Malinová bublanina s dotykom vanilky

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
sladko-slaný dezert

Galetka plná chutí

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Rýchly slivkový koláč s mrveničkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
hotové do 30 minút omáčka vegan

Omáčka na pizzu

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút