Najlepšie burgrové žemle

Pripravte si doma najlepšie burgrové žemle. Sú mäkké, nadýchané a naozaj výborné! Dovolíme si tvrdiť, že sú lepšie ako z obchodu. Ich príprava je síce trocha zdĺhavejšia ale naozaj stoja za to.
Pripravte si doma najlepšie burgrové žemle. Sú mäkké, nadýchané a naozaj výborné! Dovolíme si tvrdiť, že sú lepšie ako z obchodu. Ich príprava je síce trocha zdĺhavejšia ale naozaj stoja za to.
Najskôr si zarobíme takzvanú tangzhong pastu – práve táto pastovitá zmes dodá žemliam brioškový nádych a zároveň jemnosť. V hrnci si zmiešame 20 g múky, 28 g vody a 60 g mlieka. Miešame až pokiaľ nám táto zmes nezhustne, následne odstavíme z ohňa a necháme trocha vychladnúť.
V miske si zmiešame 120 g plnotučného mlieka izbovej teploty spolu so sušeným droždím, cukrom a necháme napučať.
V ďalšej miske si zmiešame chlebovú múku spolu so soľou, pridáme mlieko a napučaný kvások a pridáme tangzhong pastu. Poriadne zmixujeme, až pokiaľ sa nám celá zmes nespojí. Následne pridáme 1 vajce a 1 žĺtok a zapracujeme.
Keď je vajce zapracované, postupne pridávame zmäknuté maslo až pokiaľ nemám cesto, ktoré sa nelepí. Necháme nakysnúť približne 1,5 hodiny.
Po nakysnutí cesto presunieme na pomúčenú dosku. Cesto rozdelíme na 6 – 8 častí, jedna časť by mala vážiť približne 100 g. Vytvarujeme guľky, prikryjeme aby na vrchu nestvrdli a necháme kvasiť ďalšiu hodinu.
Vykysnuté cesto premiestnime na pekáč, predtým však potrieme všetky žemle rozmiešaným vajíčkom a podľa potreby môžeme pridať aj sezamové semienka. Pečieme na 190 stupňov približne 15-20 minút. Po upečení môžeme ešte potrieť roztopeným maslom. Prajeme Vám dobrú chuť!
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ