Bábovka

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
0
3256 Receptov

Ingrediencie

5 vajec
200 g polohrubej múky
200 g práškového cukru
1 prášok do pečiva
2 dcl oleja
10 polievkových lyžíc teplej vody

Postup receptu

5 žĺtkov vymiešame dopenista s práškovým cukrom, pridáme 10 polievkových lyžíc teplej vody, 2 dcl oleja a vymiešame znova. Polohrubú múku zmiešame s práškom do pečiva a vmiešame do zmesi. Nakoniec primiešame zľahka tuhý sneh z 5 bielkov. Zmes vlejeme do vymastenej bábovkovej formy, vysypanej polohrubou múkou. Pečieme v predhriatej trúbe na miernom plameni 20 až 30 minút. Ak sa už nelepí na špajdlu, je hotová. Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Syrové mäso 1.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Šípkové víno

Náročnosť