Balkánsky vývar

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Kosti umyjeme, zalejeme vodou, osolíme a dáme variť. Potom pridáme celé čierne korenie, umytú cibuľu a pomaly varíme asi 2 ½ hodiny (ak sa voda vyvarí tak ju dolejeme). Nakoniec pridáme očistenú mrkvu a petržlen a varíme pokiaľ zelenina zmäkne. Hotový vývar precedíme, zeleninu pokrájame a vložíme do bujónových šálok. Vložka: Zomletú sviečkovicu osolíme, posypeme mletým čiernym korením, mletou paprikou, potrieme pretretým cesnakom a necháme v chlade asi ½ hodiny. Takto pripravenú vložku do polievky rozdelíme do 4 šálok a zalejeme vriacim vývarom. Vidličkou rozšľaháme, doplníme posekanou petržlenovou vňaťou a podávame.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Polievka z teľacieho mäsa

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút

Plnené uhorky

Náročnosť

Ivkova torta

Náročnosť

Polievka ragú

Náročnosť

Šípkové víno

Náročnosť