Balkánsky vývar

Kosti umyjeme, zalejeme vodou, osolíme a dáme variť. Potom pridáme celé čierne korenie, umytú cibuľu a pomaly varíme asi 2 ½ hodiny (ak sa voda vyvarí tak ju dolejeme). Nakoniec pridáme očistenú mrkvu a petržlen a varíme pokiaľ zelenina zmäkne. Hotový vývar precedíme, zeleninu pokrájame a vložíme do bujónových šálok. Vložka: Zomletú sviečkovicu osolíme, posypeme mletým čiernym korením, mletou paprikou, potrieme pretretým cesnakom a necháme v chlade asi ½ hodiny. Takto pripravenú vložku do polievky rozdelíme do 4 šálok a zalejeme vriacim vývarom. Vidličkou rozšľaháme, doplníme posekanou petržlenovou vňaťou a podávame.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ