Balkánsky vývar

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

Kosti umyjeme, zalejeme vodou, osolíme a dáme variť. Potom pridáme celé čierne korenie, umytú cibuľu a pomaly varíme asi 2 ½ hodiny (ak sa voda vyvarí tak ju dolejeme). Nakoniec pridáme očistenú mrkvu a petržlen a varíme pokiaľ zelenina zmäkne. Hotový vývar precedíme, zeleninu pokrájame a vložíme do bujónových šálok. Vložka: Zomletú sviečkovicu osolíme, posypeme mletým čiernym korením, mletou paprikou, potrieme pretretým cesnakom a necháme v chlade asi ½ hodiny. Takto pripravenú vložku do polievky rozdelíme do 4 šálok a zalejeme vriacim vývarom. Vidličkou rozšľaháme, doplníme posekanou petržlenovou vňaťou a podávame.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená