Biftek s vajcom a obložením

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Ingrediencie

300 g očistenej sviečkovice – dva bifteky
na hrot noža soli
mleté korenie
10 g stolového oleja
2 vajíčka
kúsok masla
Príloha:
20 g masla
300 g varených zemiakov
zelený petržlen
Obloženie:
40 g zelerového šalátu
2 rajčiny nakrájané na plátky
20 g nadrobno nakrájanej cibule
10 g horčice

Ingrediencie pre 2 osoby

Postup receptu

Očistené, umyté bifteky ľahko naklepeme paličkou a upravíme pekne do tvaru valca. Osolíme, okoreníme a z každej strany potrieme olejom. Necháme odležať v chlade asi 1 – 2 hodiny. Po zohriatí grilu na pracovnú teplotu dáme na grilovací rošt bifteky a tiež maslom vymastenú formu na volské oká a grilujeme. Maslo vo forme sa nám rozpáli za niekoľko minút. Formu vyberieme a rozbijeme do nej dve vajcia, osolíme a vsunieme späť na grilovací rošt. Asi za 5 minút bifteky kliešťami obrátime a pečieme ďalších 5 minút. Medzitým vyberieme volské oká. Hotové bifteky kladieme na ohriate taniere a polejeme ich vlastnou šťavou. Na bifteky položíme volské oká, obložíme zelerovým šalátom, nakrájanými rajčinami, nadrobno nakrájanou cibuľou a horčicou. Ako prílohu podávame opečené zemiaky posypané zeleným petržlenom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Caprese

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Karlovarský rezeň

Náročnosť

Karamelové mlieko

Náročnosť