Ingrediencie
300 g očistenej sviečkovice – dva bifteky
na hrot noža soli
mleté korenie
10 g stolového oleja
2 vajíčka
kúsok masla
Príloha:
20 g masla
300 g varených zemiakov
zelený petržlen
Obloženie:
40 g zelerového šalátu
2 rajčiny nakrájané na plátky
20 g nadrobno nakrájanej cibule
10 g horčice
Postup receptu
Očistené, umyté bifteky ľahko naklepeme paličkou a upravíme pekne do tvaru valca. Osolíme, okoreníme a z každej strany potrieme olejom. Necháme odležať v chlade asi 1 – 2 hodiny. Po zohriatí grilu na pracovnú teplotu dáme na grilovací rošt bifteky a tiež maslom vymastenú formu na volské oká a grilujeme. Maslo vo forme sa nám rozpáli za niekoľko minút. Formu vyberieme a rozbijeme do nej dve vajcia, osolíme a vsunieme späť na grilovací rošt. Asi za 5 minút bifteky kliešťami obrátime a pečieme ďalších 5 minút. Medzitým vyberieme volské oká. Hotové bifteky kladieme na ohriate taniere a polejeme ich vlastnou šťavou. Na bifteky položíme volské oká, obložíme zelerovým šalátom, nakrájanými rajčinami, nadrobno nakrájanou cibuľou a horčicou. Ako prílohu podávame opečené zemiaky posypané zeleným petržlenom.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ