Boršč so slaninou

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
3.41
3256 Receptov

Ingrediencie

150 g bravčového mäsa
l50 g hovädzieho mäsa
40 g slaniny
voda
soľ
l50 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler)
50 g hlávkovej kapusty
1 menšia cibuľa
150 g zemiakov
50 g cvikly
100 g rajčiakov
mleté čierne korenie
mletá sladká paprika
ocot
1 dl kyslej smotany
zelená petržlenová vňať

Postup receptu

  1. Umyté bravčové a hovädzie mäso, pokrájanú slaninu dáme variť do studenej osolenej vody.

  2. Keď voda vrie, vložíme do nej očistenú, na rezance pokrájanú koreňovú zeleninu, hlávkovú kapustu, cibuľu, na kocky pokrájané zemiaky a všetko dáme uvariť do mäkka.

  3. Cviklu pokrájanú na rezance uvaríme osobitne. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho (bravčové skôr ako hovädzie, aby sa nerozvarilo), pokrájame ho na kocky a vložíme späť do polievky.

  4. Pridáme uvarenú cviklu, prelisované rajčiaky, mleté korenie, papriku a ešte trochu povaríme. Prichutíme octom a pred podávaním zamiešame do nej kyslú smotanu a pokrájanú petržlenovú vňať. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Obložený zemiakový šalát

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Špargľa s vajcami

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Ruská roštenka

Náročnosť

Viedenská roštenka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút