Ingrediencie
150 g bravčového mäsa
l50 g hovädzieho mäsa
40 g slaniny
voda
soľ
l50 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler)
50 g hlávkovej kapusty
1 menšia cibuľa
150 g zemiakov
50 g cvikly
100 g rajčiakov
mleté čierne korenie
mletá sladká paprika
ocot
1 dl kyslej smotany
zelená petržlenová vňať
- 150 g Bravčové mäso
- 150 g Hovädzie mäso
- 40 g Slanina
- 150 g Zmes koreňovej zeleniny
- 50 g Kapusta hlávková
- 1 ks Cibuľa
- 150 g Zemiaky
- 5 ks Červená repa
- 100 g Paradajky
- 1 dl Kyslá smotana 12% tuku
- 1 pl Soľ
- 1 cl Čierne korenie
- 2 pl Ocot
- 1 pl Mletá paprika
Postup receptu
-
Umyté bravčové a hovädzie mäso, pokrájanú slaninu dáme variť do studenej osolenej vody.
-
Keď voda vrie, vložíme do nej očistenú, na rezance pokrájanú koreňovú zeleninu, hlávkovú kapustu, cibuľu, na kocky pokrájané zemiaky a všetko dáme uvariť do mäkka.
-
Cviklu pokrájanú na rezance uvaríme osobitne. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho (bravčové skôr ako hovädzie, aby sa nerozvarilo), pokrájame ho na kocky a vložíme späť do polievky.
-
Pridáme uvarenú cviklu, prelisované rajčiaky, mleté korenie, papriku a ešte trochu povaríme. Prichutíme octom a pred podávaním zamiešame do nej kyslú smotanu a pokrájanú petržlenovú vňať. Prajeme Vám dobrú chuť!
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ