Zemiakové šúľance 2.

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
0
3256 Receptov

Postup receptu

Horúce uvarené, olúpané a pretreté zemiaky zmiešame s krupicou. Do vychladnutých pridáme soľ, vajce, múku a vypracujeme cesto. Z cesta najprv rukou sformujeme dlhé valčeky, tie potom pokrájame na menšie kúsky, z ktorých spravíme hrubé šišky. Varíme v osolenej vriacej vode 4 minúty. Uvarené necháme dobre odkvapkať, dáme na pekáč do strúhanky, ktorú sme predtým opražili na masti do zlata, a premiešame. Posypané strúhankou a cukrom alebo mletým makom a cukrom môžeme podávať ako múčnik.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Boršč 3.

Náročnosť

Omeleta s ovocím

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Žemľový zvitok

Náročnosť