Lístkový závin s tvarohom – tirolský závin

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Postup prípravy ako pri základnom lístkovom ceste. Trikrát zložené lístkové cesto na pomúčenom lopári rozvaľkáme asi na hrúbku 1 cm do tvaru obdĺžnika. Rozrežeme ho na polovice a dáme na suchý plech.
Plnka: Tvaroh vymiešame so žĺtkom, s cukrom, postrúhanou citrónovou kôrou, vanilkovým cukrom a rozotrieme na cesto po dĺžke. Okraje cesta preložíme cez tvaroh na seba a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme v horúcej rúre. Namiesto tvarohu môžeme dať očistené postrúhané jablká s orechmi.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená