Bravčové stehno na smotane

600 g bravčového stehna
soľ
3-4 zrnká čierneho korenia
60 g slaniny
1 mrkva
1 väčšia cibuľa
polovica zeleru
1 pohárik bieleho vína
1 lyžička francúzskej alebo plnotučnej horčice
2 dl kyslej smotany
20 g hladkej múky
Mäso naklepeme, prešpikujeme slaninou a mrkvou, osolíme a okoreníme. V kastróle vyškvaríme obrezanú a pokrájanú masť zo stehna a zvyšky slaniny, pridáme pokrájaný zeler spolu s cibuľou a upražíme do svetložltá. Potom pridáme celé čierne korenie a horčicu, zalejeme polievkou alebo vriacou vodou, vložíme mäso a prikryté chvíľu dusíme v rúre. Neskôr mäso obrátime a neprikryté upečieme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zalejeme bielym vínom, zahustíme smotanou rozšľahanou s múkou, povaríme a precedíme na mäso, ktoré ešte 2 minúty v omáčke povaríme. Potom mäso vyberieme, pokrájame na plátky, uložíme na misu a trocha zalejeme šťavou. Ostatnú šťavu nalejeme do omáčnika. Podávame so žemľovou knedľou.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ