Bravčové stehno na smotane

Mäso naklepeme, prešpikujeme slaninou a mrkvou, osolíme a okoreníme. V kastróle vyškvaríme obrezanú a pokrájanú masť zo stehna a zvyšky slaniny, pridáme pokrájaný zeler spolu s cibuľou a upražíme do svetložltá. Potom pridáme celé čierne korenie a horčicu, zalejeme polievkou alebo vriacou vodou, vložíme mäso a prikryté chvíľu dusíme v rúre. Neskôr mäso obrátime a neprikryté upečieme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zalejeme bielym vínom, zahustíme smotanou rozšľahanou s múkou, povaríme a precedíme na mäso, ktoré ešte 2 minúty v omáčke povaríme. Potom mäso vyberieme, pokrájame na plátky, uložíme na misu a trocha zalejeme šťavou. Ostatnú šťavu nalejeme do omáčnika. Podávame so žemľovou knedľou.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ