Jelení guláš

Náročnosť
Čas prípravy
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

Jelenie mäso pokrájame na rovnaké kúsky. Cibuľu pokrájanú nadrobno opražíme na masti do červená, pridáme mletú červenú papriku a hneď zalejeme polievkou z kostí alebo horúcou vodou, aby sa cibuľa nespálila. Potom vložíme pokrájané mäso, trocha ho osolíme a okoreníme, pridáme rozotretý cesnak, trocha majoránu a rasce a všetko dusíme prikryté asi pol druha hodiny. Počas dusenia prilievame polievku alebo horúcu vodu a dbáme na to, aby sa mäso nepripálilo. Keď je mäkké, šťavu vydusíme tak, aby bola hustá, zaprášime múkou, opražíme, znova zalejeme polievkou alebo horúcou vodou, aby omáčka bola primerane hustá, a všetko spolu dobre povaríme. Nakoniec do hotového guláša prilejeme červené víno. Podávame s chlebom.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Prívarok z kalerábu

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Torta z orechov a lekváru

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút