Jelení guláš

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Jelenie mäso pokrájame na rovnaké kúsky. Cibuľu pokrájanú nadrobno opražíme na masti do červená, pridáme mletú červenú papriku a hneď zalejeme polievkou z kostí alebo horúcou vodou, aby sa cibuľa nespálila. Potom vložíme pokrájané mäso, trocha ho osolíme a okoreníme, pridáme rozotretý cesnak, trocha majoránu a rasce a všetko dusíme prikryté asi pol druha hodiny. Počas dusenia prilievame polievku alebo horúcu vodu a dbáme na to, aby sa mäso nepripálilo. Keď je mäkké, šťavu vydusíme tak, aby bola hustá, zaprášime múkou, opražíme, znova zalejeme polievkou alebo horúcou vodou, aby omáčka bola primerane hustá, a všetko spolu dobre povaríme. Nakoniec do hotového guláša prilejeme červené víno. Podávame s chlebom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená