Ingrediencie
600 g bravčového mäsa zo stehna
soľ
50 g masti
50 g paradajkového pretlaku
1 dl bieleho vína
20 g hladkej múky
citrónová kôra
cukor
Plnka:
30 g slaniny
80 g šunkovej salámy
2 vajcia
soľ
petržlenová vňať
- 50 g Paradajkový pretlak
- 1 dl Víno biele
- 20 g Múka hladká
- 40 g Slanina
- 80 g Šunka bravčová
- 2 ks Vajce
- 1 pl Petržlenová vňať
- 50 g Bravčová masť
- 600 g Bravčové stehno
Postup receptu
-
Mäso umyjeme a pokrájame na tenké rezance, ktoré naklepeme a osolíme. Potom ho natrieme pripravenou plnkou, stočíme a previažeme niťou alebo spojíme špáradlami.
-
Opečieme na rozpálenej masti, podlejeme horúcou vodou, pridáme paradajkový pretlak, osolíme a dusíme prikryté za občasného podlievania vínom.
-
Mäkké závitky vyberieme, šťavu zaprášime múkou, povaríme a dochutíme postrúhanou citrónovou kôrou a cukrom.
-
Plnka: Slaninu nadrobno pokrájame, opražíme a pridáme pokrájanú šunku a vajcia rozšľaháme so soľou. Do hotového primiešame umytú a posekanú petržlenovú vňať.
Ak sa Vám recept páčil, nezabudnite si ho uložiť medzi svoje obľúbené recepty!
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ