Plnené bravčové závitky

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.41
3256 Receptov

Ingrediencie

600 g bravčového mäsa zo stehna
soľ
50 g masti
50 g paradajkového pretlaku
1 dl bieleho vína
20 g hladkej múky
citrónová kôra
cukor

Plnka:
30 g slaniny
80 g šunkovej salámy
2 vajcia
soľ
petržlenová vňať

Postup receptu

  1. Mäso umyjeme a pokrájame na tenké rezance, ktoré naklepeme a osolíme. Potom ho natrieme pripravenou plnkou, stočíme a previažeme niťou alebo spojíme špáradlami.

  2. Opečieme na rozpálenej masti, podlejeme horúcou vodou, pridáme paradajkový pretlak, osolíme a dusíme prikryté za občasného podlievania vínom.

  3. Mäkké závitky vyberieme, šťavu zaprášime múkou, povaríme a dochutíme postrúhanou citrónovou kôrou a cukrom.

  4. Plnka: Slaninu nadrobno pokrájame, opražíme a pridáme pokrájanú šunku a vajcia rozšľaháme so soľou. Do hotového primiešame umytú a posekanú petržlenovú vňať.

Ohodnotiť recept

  1. Paulína
    jún 06, 2022 / 12:46

    Ak sa Vám recept páčil, nezabudnite si ho uložiť medzi svoje obľúbené recepty!

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Kysnuté rožky

Náročnosť

Holubací perkelt

Náročnosť

Makovníčky

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny