Ryžový nákyp s čerešňami

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút
0
3256 Receptov

Postup receptu

Sparenú ryžu uvaríme do mäkka v mlieku, do ktorého sme pridali trocha cukru a soli, a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do peny, pridáme cukor, žĺtky, postrúhanú citrónovú kôru, vanilínový cukor a miešame asi 20 minút. Potom zľahka primiešame vychladnutú ryžu, z bielkov ušľahaný tuhý sneh a zomleté oriešky alebo mandle. Formu vymastíme maslom, vysypeme strúhankou, rozotrieme do nej polovicu pripravenej ryže, na ňu uložíme vykôstkované čerešne, trocha ich osladíme, zakryjeme druhou polovicou ryže a vo vyhriatej rúre pomaly pečieme 45 až 50 minút. Podávame posypaný vanilínovým cukrom a ozdobený čerešňami.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená