Ryžový nákyp s čerešňami

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

Sparenú ryžu uvaríme do mäkka v mlieku, do ktorého sme pridali trocha cukru a soli, a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do peny, pridáme cukor, žĺtky, postrúhanú citrónovú kôru, vanilínový cukor a miešame asi 20 minút. Potom zľahka primiešame vychladnutú ryžu, z bielkov ušľahaný tuhý sneh a zomleté oriešky alebo mandle. Formu vymastíme maslom, vysypeme strúhankou, rozotrieme do nej polovicu pripravenej ryže, na ňu uložíme vykôstkované čerešne, trocha ich osladíme, zakryjeme druhou polovicou ryže a vo vyhriatej rúre pomaly pečieme 45 až 50 minút. Podávame posypaný vanilínovým cukrom a ozdobený čerešňami.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená