Bravčové závitky 3.

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Rezne naklepeme, osolíme, potrieme cibuľou pokrájanou nadrobno a opraženou na masti, na každý rezeň dáme lyžicu sparenej ryže opraženej na pokrájanej slanine a stočíme ich do závitkov. Každý závitok obalíme tenkým plátkom slaniny, zaviažeme tenkým motúzom alebo silnou bielou niťou, osolíme, obalíme múkou a na mastí sprudka opečieme. V inom kastróle opražíme na masti cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme trocha mletej červenej papriky, vložíme opečené závitky, zalejeme polievkou alebo vriacou vodou a udusíme do mäkka. Mäkké závitky vyberieme, zbavíme motúza alebo nite a uložíme na misu. Šťavu zaprášime múkou, podľa potreby rozriedime polievkou alebo vodou, povaríme a precedenú šťavu nalejeme do omáčníka. Podávame s knedľou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená