Karlovarský závin

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút
0
3256 Receptov

Postup receptu

Mäso vykostíme, otrieme čistou utierkou, rozrežeme na plát, dobre naklepeme a osolíme. Potom naň rozložíme veľké plátky slaniny a šunky, na to rozotrieme praženicu, pripravenú z vajec a masla, a povrch posypeme nadrobno pokrájanou uhorkou. Mäso zvinieme, previažeme motúzom alebo silnou niťou a dáme do pekáča na rozpálenú masť piecť. Počas pečenia mäso otáčame, aby bolo zo všetkých strán červené, polievame šťavou a podlievame vriacou vodou. Pečieme 60 až 65 minút. Mäkké mäso vyberieme, odstránime motúz alebo niť, pokrájame ho na plátky a uložíme na misu. Šťavu zaprášime múkou, podusíme, rozriedime polievkou alebo horúcou vodou, trocha povaríme a precedíme. Časť omáčky nalejeme na mäso, zvyšok dáme do omáčnika.
Podávame so zemiakmi a s hráškom alebo s ryžou a tekvicovým kompótom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená