Karlovarský závin

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

Mäso vykostíme, otrieme čistou utierkou, rozrežeme na plát, dobre naklepeme a osolíme. Potom naň rozložíme veľké plátky slaniny a šunky, na to rozotrieme praženicu, pripravenú z vajec a masla, a povrch posypeme nadrobno pokrájanou uhorkou. Mäso zvinieme, previažeme motúzom alebo silnou niťou a dáme do pekáča na rozpálenú masť piecť. Počas pečenia mäso otáčame, aby bolo zo všetkých strán červené, polievame šťavou a podlievame vriacou vodou. Pečieme 60 až 65 minút. Mäkké mäso vyberieme, odstránime motúz alebo niť, pokrájame ho na plátky a uložíme na misu. Šťavu zaprášime múkou, podusíme, rozriedime polievkou alebo horúcou vodou, trocha povaríme a precedíme. Časť omáčky nalejeme na mäso, zvyšok dáme do omáčnika.
Podávame so zemiakmi a s hráškom alebo s ryžou a tekvicovým kompótom.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Morčacie prsia na smotane so šampiónmi

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
hanácke koláče
Dezerty koláče

Hanácke koláče

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Moriak na slanine

Náročnosť