Chilli con carne

Chilli Con Carne je jedno z najznámejších Mexických jedál, jeho základom sú fazule a hlavne hovädzie mäso. Toto jedlo  nie je obzvlášť náročné na prípravu a aj slabší kulinár sa môže tešiť na veľmi chutnú a pikantnú maškrtu.

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
0
3256 Receptov

Ingrediencie

rastlinný olej
500 g mletého hovädzieho mäsa
2 cibule
3 strúčiky cesnaku
1 plechovka fazule
200 g sladké kukurice
1 plechovka lúpaných paradajok
paprika
oregano
chilli

Postup receptu

  1. Olúpte cibuľu a nakrájajte najemno. Olúpte a vylisujte cesnak.

  2. Umyte a nakrájajte papriku na malé kocky. Restujte cibuľu vo veľkej panvici za stáleho miešania tak 3-4 minúty.

  3. Pridajte papriku a zamiešajte. Pridajte mäso, chilli a zamiešajte tak, aby sa mäso rovnomerne obalilo v chilli.

  4. Opečte mäso a pridajte paradajky, fazule a kukuricu. Podlejte vodou podľa potreby. Priveďte zmes k varu. Znížte oheň a nechajte dusiť pod pokrievkou za občasného miešania cca 45 minút.

  5. Nakoniec pridajte oregano, soľ, čierne korenie a trošku chilli, ak je potrebné.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená