Chilli con carne

Chilli Con Carne je jedno z najznámejších Mexických jedál, jeho základom sú fazule a hlavne hovädzie mäso. Toto jedlo nie je obzvlášť náročné na prípravu a aj slabší kulinár sa môže tešiť na veľmi chutnú a pikantnú maškrtu.
Chilli Con Carne je jedno z najznámejších Mexických jedál, jeho základom sú fazule a hlavne hovädzie mäso. Toto jedlo nie je obzvlášť náročné na prípravu a aj slabší kulinár sa môže tešiť na veľmi chutnú a pikantnú maškrtu.
Olúpte cibuľu a nakrájajte najemno. Olúpte a vylisujte cesnak.
Umyte a nakrájajte papriku na malé kocky. Restujte cibuľu vo veľkej panvici za stáleho miešania tak 3-4 minúty.
Pridajte papriku a zamiešajte. Pridajte mäso, chilli a zamiešajte tak, aby sa mäso rovnomerne obalilo v chilli.
Opečte mäso a pridajte paradajky, fazule a kukuricu. Podlejte vodou podľa potreby. Priveďte zmes k varu. Znížte oheň a nechajte dusiť pod pokrievkou za občasného miešania cca 45 minút.
Nakoniec pridajte oregano, soľ, čierne korenie a trošku chilli, ak je potrebné.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ