Kurací perkelt s haluškami

Pripravte si s nami jednoduchý obed v podobe perkeltu s haluškami.

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Postup receptu

  1. Mäso si umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme, nakrájame na drobno a opražíme na oleji do zlatista.

  2. Keď je cibuľa opražená, pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia, ktoré osmažíme pokým sa nám nezatiahnu, následne papriku, čierne korenie a soľ. Podlejeme vodou a necháme variť približne 30 minút, alebo dovtedy, dokiaľ nám nezmäkne mäso.

  3. V miske si rozmiešame smotanu na varenie s 1 polievkovou lyžicou múky a pridáme k mäsu.

  4. Na halušky si zmiešame 200 gramov hladkej a 200 gramov hrubej múky spolu s 3 vajcami a vodou.  Cesto pretlačíme cez sitko na halušky do vriacej vody a varíme v slanej vode približne 10 minút. Perkelt podávame s haluškami. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Bruschetta talianska kuchyňa

Bruschetta Margherita

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
cheesecake

Pravý americký cheesecake

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
Dezerty talianska kuchyňa

Pravé talianske tiramisu

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
sladko-slaný dezert

Galetka plná chutí

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
frittata
raňajky

Frittata

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
japonská kuchyňa

Japonská gyoza

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút