Kurací perkelt s haluškami

Pripravte si s nami jednoduchý obed v podobe perkeltu s haluškami.

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
0
184 Receptov

Postup receptu

  1. Mäso si umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme, nakrájame na drobno a opražíme na oleji do zlatista.

  2. Keď je cibuľa opražená, pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia, ktoré osmažíme pokým sa nám nezatiahnu, následne papriku, čierne korenie a soľ. Podlejeme vodou a necháme variť približne 30 minút, alebo dovtedy, dokiaľ nám nezmäkne mäso.

  3. V miske si rozmiešame smotanu na varenie s 1 polievkovou lyžicou múky a pridáme k mäsu.

  4. Na halušky si zmiešame 200 gramov hladkej a 200 gramov hrubej múky spolu s 3 vajcami a vodou.  Cesto pretlačíme cez sitko na halušky do vriacej vody a varíme v slanej vode približne 10 minút. Perkelt podávame s haluškami. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

česká kuchyňa

Bravčová krkovička s knedľou a kapustou

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
banánový chlieb
Dezerty

Banánový chlebík

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Jesenný šalát s hruškami a tekvicou

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Francúzske zemiaky s klobásou a slovenskou salámou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Neťahaný jablkový závin

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
zmrzlina
Dezerty vegan

Zdravá banánová zmrzlina

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút