Čučoriedková torta s mascaropone

Táto čučoriedková torta je ako stvorená na nadchádzajúce letné dni. Svieža, s ľahkým a nadýchaným korpusom a krémom.

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Postup receptu

  1. Začneme korpusom. Rúru si predohrejeme na 180 stupňov. Oddelíme si bielka od žĺtkov. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny (teda až pokiaľ nie je pena biela).

  2. Keď máme penu vyšľahanú, postupne zašľahávame olej a vlažnú vodu. Do tejto zmesi zamiešame 1 vanilkový struk a postupne primiešavame preosiatu hladkú múku s kypriacim práškom a soľou.

  3. V miske si vyšľaháme bielky a opatrne ich zapracujeme do žĺtkovej zmesi. Cesto vylejeme do tortovej formy a pečieme približne 20-30 minút. Keď máme cesto upečené, dvierka od rúry otvoríme a necháme korpus odpočívať v rúre, aby nám nespľasol.

  4. Na krém si vyšľaháme smotanu na šľahanie, pridáme vanilkový struk, vmiešame cukor a pridáme mascarpone.

  5. Korpus rozrežeme na 2-3 časti a môžme začať vrstviť. Korpus natrieme čučoriedkovým lekvárom, potom krémom, pridáme čučoriedky a prikryjeme ďalším korpusom. Postup opakujeme až pokiaľ sa nám neminú korpusy. Zvyšný krém natrieme po bokoch torty, ozdobíme čučoriedkami a roztopenou čokoládou. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Ryžový nákyp so slivkovým kompótom

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Čínske rezance so zeleninou a Pak Choi

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
Vegetariánske jedlo
Lievance
americká kuchyňa

Americké lievance

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Bravčová panenka s batátovou kašou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
bryndzové halušky

Bryndzové halušky na tradičný slovenský spôsob

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina