Čerešňové knedle

Náročnosť
Čas prípravy
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

V šupke uvarené zemiaky olúpeme a pretlačíme alebo jemne nastrúhame. Pridáme múku, soľ, vajce a vypracujeme cesto, ktoré na doske vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a pokrájame na rovnaké štvorce, do ktorých zabaľujeme 2-3 umyté čerešne. Dáme do dostatočného množstva vriacej osolenej vody a varíme asi 4-5 minút, kým knedle vyplávajú hore. Vyberieme, posypeme na masle upraženou strúhankou, polejeme popraženým maslom a posypeme cukrom.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Kotlety z diviaka

Náročnosť

kyslá fazuľová polievka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Grenadír

Náročnosť

Višňová šťava

Náročnosť

Sladký zemiakový nákyp

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Šošovicová polievka s kapustou

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina