Čerešňové knedle

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

V šupke uvarené zemiaky olúpeme a pretlačíme alebo jemne nastrúhame. Pridáme múku, soľ, vajce a vypracujeme cesto, ktoré na doske vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a pokrájame na rovnaké štvorce, do ktorých zabaľujeme 2-3 umyté čerešne. Dáme do dostatočného množstva vriacej osolenej vody a varíme asi 4-5 minút, kým knedle vyplávajú hore. Vyberieme, posypeme na masle upraženou strúhankou, polejeme popraženým maslom a posypeme cukrom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená