Fánky s rumom a citrónovou kôrou

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

  1. Do múky rozmiešame prášok do pečiva, soľ, rozmrvíme maslo, pridáme cukor, žĺtky, víno alebo rum, smotanu a postrúhanú citrónovú kôru.

  2. Všetko dobre vymiesime, dáme na múkou posypanú dosku a na tenko rozvaľkáme. Radielkom rozkrájame na štvorce, ktoré v prostriedku dva razy prekrojíme a prepletieme.

  3. Pripravené fánky vyprážame po oboch stranách v rozpálenom oleji alebo masti. Hotové posypeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Prekladaná kapusta

Náročnosť

Polievka šči

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Bavorské dolky s citrónovou kôrou

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút