Fánky I

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Do múky rozmiešame prášok do pečiva, soľ, rozmrvíme maslo, pridáme cukor, žĺtky, víno alebo rum, smotanu a postrúhanú citrónovú kôru. Všetko dobre vymiesime, dáme na múkou posypanú dosku a na tenko rozvaľkáme. Radielkom rozkrájame na štvorce, ktoré v prostriedku dva razy prekrojíme a prepletieme. Pripravené fánky vyprážame po oboch stranách v rozpálenom oleji alebo masti. Hotové posypeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Dusená ryža 1.

Náročnosť

Rybacia polievka 1.

Náročnosť

Zemiaková torta

Náročnosť
Čas prípravy
10 minút