Fánky I

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Do múky rozmiešame prášok do pečiva, soľ, rozmrvíme maslo, pridáme cukor, žĺtky, víno alebo rum, smotanu a postrúhanú citrónovú kôru. Všetko dobre vymiesime, dáme na múkou posypanú dosku a na tenko rozvaľkáme. Radielkom rozkrájame na štvorce, ktoré v prostriedku dva razy prekrojíme a prepletieme. Pripravené fánky vyprážame po oboch stranách v rozpálenom oleji alebo masti. Hotové posypeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená