Jablkový kompót 1.

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Zdravé, chutné a tvrdé jablká (nesmú sa rozvárať) umyjeme, rozrežeme na štvrtky, vykrojíme jadrovník a olúpeme. Aby nezhnedli, dáme ich do studenej a kyselinou citrónovou trocha okyslenej vody. Potom ich ponoríme do vriacej vody na 1 minútu, pomocou sitka vyberieme a necháme odkvapkať. Takto blanšírované plody poukladáme tesne do čistých patentných pohárov, zalejeme nálevom, uzatvoríme, pričom dbáme, aby medzi nálevom a vekom zostal voľný priestor (asi 1 cm) a sterilizujeme 20 minút pri teplote 80°C. Po skončení procesu poháre v sterilizačnom hrnci rýchlo ochladíme pod prúdom studenej vody, asi po dvoch hodinách ich vyberieme a uložíme na tmavé miesto, kde ich pri stálej teplote (okolo 16°C) skladujeme.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Kari šošovica

Náročnosť
Čas prípravy
20 minút

Maršalská šunka

Náročnosť