Sterilizované jablká

Zdravé, chutné a tvrdé jablká (nesmú sa rozvárať) umyjeme, rozrežeme na štvrtky, vykrojíme jadrovník a olúpeme. Aby nezhnedli, dáme ich do studenej a kyselinou citrónovou trocha okyslenej vody.
Potom ich ponoríme do vriacej vody na 1 minútu, pomocou sitka vyberieme a necháme odkvapkať. Takto blanšírované plody poukladáme tesne do čistých patentných pohárov, zalejeme nálevom, uzatvoríme, pričom dbáme, aby medzi nálevom a vekom zostal voľný priestor (asi 1 cm) a sterilizujeme 20 minút pri teplote 80°C.
Po skončení procesu poháre v sterilizačnom hrnci rýchlo ochladíme pod prúdom studenej vody, asi po dvoch hodinách ich vyberieme a uložíme na tmavé miesto, kde ich pri stálej teplote (okolo 16°C) skladujeme.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ