Sterilizované jablká

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

  1. Zdravé, chutné a tvrdé jablká (nesmú sa rozvárať) umyjeme, rozrežeme na štvrtky, vykrojíme jadrovník a olúpeme. Aby nezhnedli, dáme ich do studenej a kyselinou citrónovou trocha okyslenej vody.

  2. Potom ich ponoríme do vriacej vody na 1 minútu, pomocou sitka vyberieme a necháme odkvapkať. Takto blanšírované plody poukladáme tesne do čistých patentných pohárov, zalejeme nálevom, uzatvoríme, pričom dbáme, aby medzi nálevom a vekom zostal voľný priestor (asi 1 cm) a sterilizujeme 20 minút pri teplote 80°C.

  3. Po skončení procesu poháre v sterilizačnom hrnci rýchlo ochladíme pod prúdom studenej vody, asi po dvoch hodinách ich vyberieme a uložíme na tmavé miesto, kde ich pri stálej teplote (okolo 16°C) skladujeme.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Hovädzia roštenka s rascou

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Cvikla

Náročnosť

Strova – polievka

Náročnosť

Rybie filé s chrenovou omáčkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút