Jelenie stehno na slanine

Náročnosť
Čas prípravy
20 minút
0
3256 Receptov

Postup receptu

Deň pred prípravou tohto jedla si pripravíme nálev, do ktorého dáme na tenké plátky resp. rezance pokrájané mäso. Cca do 1,5 l studnej vody pridáme 1 dcl octu, lyžicu soli, po malej lyžičke mletej, celej rasce, vegetu, čierne mleté a celé korenie, nové mleté a celé korenie, 3 pl. lyžice magy korenia. Mäso dáme do tohto nálevu a necháme do druhého dňa v chladničke postáť.
Na druhý deň do hrnca dáme trošku oleja pridáme na drobno pokrájanú slaninu a opražíme do hnedasta ( pozor aby nezhorela ), pridáme 2 nadrobno pokrájané cibule a do zlatista ešte dopražíme. Mäso z nálevu vyberieme, opláchneme pod tečúcou vodou, dobre vyžmýkame a dáme do hrnca s pripravou opraženou slaninou a cibuľou. Dobre premiešame a pridáme sladkú (1 pl.lyžicu ) mletú papriku a cca 1/2 až lyžička soľ, rasca mletá, pálivá paprika, vegeta, mleté čierne a biele korenie, mleté nové korenie, kari korenie ( tieto pochutiny sa môžu ešte pridať podľa chuti, preto je lepšie ich na začiatok dať menej ako viac ).
Podlejeme studenou vodou a dusíme na miernom ohni do mäkka. Keď je mäso mäkké zalejeme ho vopred pripravenou zmesou z mlieka, smotany a múky (4 pl. lyžice) – dobre spolu rozmiešať, aby neboli hrčky z mlieka, najlepšie precediť. Keď to začne vrieť pridáme cca 2 -3 pl. lyžice octu – podľa chuti a odstavíme. Podávame s knedľou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Jahodový kompót 1.

Náročnosť

Šunkové závitky

Náročnosť

Medovníčky

Náročnosť

Pomarančové rezy

Náročnosť
Čas prípravy
20 minút

Hubert Royal

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút