Jahodové guľky

500 g zemiaky
1 ks vajce
125 g hladká múka
1/2 čl soľ
1 pl roztopeného masla
1 pl olej
500 g čerstvých jahôd
50 g strúhanka
30 g práškový cukor
20 g roztopené maslo
Zemiaky si uvaríme v šupke, ošúpeme a následne najemno nastrúhame na strúhadle.
Do nastrúhaných zemiakov si rozbijeme vajce, pridáme múku a roztopené maslo a ručne vypracujeme nelepkavé cesto.
Cesto vyvaľkáme na hrúbku približne 1 cm a následne si ho nakrájame na štvorčeky.
Jahody si umyjeme, osušíme a po jednom obalíme do pripraveného cesta.
Dáme si zovrieť vodu spolu s trochou oleja a do vody začneme postupne hádzať pripravené guľky. Guľky varíme približne 3-5 minút.
Medzitým ako sa nám varia guľky si opražíme strúhanku. Guľky servírujeme s opraženou strúhankou, práškovým cukrom a roztopeným maslom. Dobrú chuť!
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ