Ingrediencie
500 g zemiaky
1 ks vajce
125 g hladká múka
1/2 čl soľ
1 pl roztopeného masla
1 pl olej
500 g čerstvých jahôd
50 g strúhanka
30 g práškový cukor
20 g roztopené maslo
- 500 g Zemiaky
- 1 ks Vajce
- 125 g Múka hladká
- 1 cl Soľ
- 1 pl Maslo
- 500 g Jahody
- 50 g Strúhanka
- 30 g Cukor práškový
- 20 g Maslo
- 1 pl Repkový olej
Postup receptu
-
Zemiaky si uvaríme v šupke, ošúpeme a následne najemno nastrúhame na strúhadle.
-
Do nastrúhaných zemiakov si rozbijeme vajce, pridáme múku a roztopené maslo a ručne vypracujeme nelepkavé cesto.
-
Cesto vyvaľkáme na hrúbku približne 1 cm a následne si ho nakrájame na štvorčeky.
-
Jahody si umyjeme, osušíme a po jednom obalíme do pripraveného cesta.
-
Dáme si zovrieť vodu spolu s trochou oleja a do vody začneme postupne hádzať pripravené guľky. Guľky varíme približne 3-5 minút.
-
Medzitým ako sa nám varia guľky si opražíme strúhanku. Guľky servírujeme s opraženou strúhankou, práškovým cukrom a roztopeným maslom. Dobrú chuť!
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ