Jahodové guľky

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Ingrediencie

500 g zemiaky

1 ks vajce

125 g hladká múka

1/2 čl soľ

1 pl roztopeného masla

1 pl olej

500 g čerstvých jahôd

50 g strúhanka

30 g práškový cukor

20 g roztopené maslo

Ingrediencie pre 4 osoby

Postup receptu

  1. Zemiaky si uvaríme v šupke, ošúpeme a následne najemno  nastrúhame na strúhadle.

  2. Do nastrúhaných zemiakov si rozbijeme vajce, pridáme múku a roztopené maslo a ručne vypracujeme nelepkavé cesto.

  3. Cesto vyvaľkáme na hrúbku približne 1 cm a následne si ho nakrájame na štvorčeky.

  4. Jahody si umyjeme, osušíme a po jednom obalíme do pripraveného cesta.

  5. Dáme si zovrieť vodu spolu s trochou oleja a do vody začneme postupne hádzať pripravené guľky. Guľky varíme približne 3-5 minút.

  6. Medzitým ako sa nám varia guľky si opražíme strúhanku. Guľky servírujeme s opraženou strúhankou, práškovým cukrom a roztopeným maslom. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

polievky

Mrkvová krémová polievka s hokkaido tekvicou

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
Vegetariánske jedlo
šalát

Kuskusový šalát

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Bravčová panenka s gorgonzolovou omáčkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Čínske rezance so zeleninou a Pak Choi

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút