Čučoriedkové víno

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Prebraté čučoriedky pretlačíme na strojčeku alebo len popučíme, pridáme príslušné množstvo vody a cukru (cukor rozpustíme vo vode), živnú soľ a vlejeme do kvasnej nádoby. Na druhý deň prilejeme rozmnožené kvasinky, fľašu uzavrieme kvasnou rúrkou a necháme kvasiť. Vykvasené víno stiahneme do inej čistej nádoby (má byť plná), ktorú tiež uzavrieme kvasnou rúrkou. Po 1-2 týždňoch víno stiahneme do čistých fliaš, ktoré dobre zazátkujeme a odložíme na chladné miesto.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Brusnice s tvarohom

Náročnosť

Boršč s pirôžkami

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny

Citrónový závin

Náročnosť