Piškótové rezy

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

  1. Oriešky na suchej rajnici na bledo opečieme a trením v obrúsku odstránime šupky. Potom oriešky pomelieme. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka doň vmiešame cukor, kakao a mleté orechy. Plech vyložíme mastným papierom, pomastíme ho tukom a cesto naň vylejeme. Po upečení z ešte teplého cesta papier stiahneme.

  2. Za stáleho miešania uvaríme žĺtky s mliekom, práškovým a vanilkovým cukrom. V miske vymiešame maslo s troškou cukru a po čiastkach ho pridáme do vychladnutej základnej krémovej hmoty. Cesto prekrojíme na tri rovnaké časti, pospájame ich krémom a natrieme aj vrch. Pokrájame na úhľadné rezy a ozdobíme strúhanou čokoládou.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Žemľová knedľa
príloha slaná príloha

Žemľová knedľa

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Milánske zemiaky

Náročnosť