Domáca majonéza s pečeným cesnakom

Alebo inak povedané, majonéza z pečeného cesnaku. Je vynikajúca, hodí sa ku zemiakom, grilovanej zelenine či mäsu. A navyše, podomácky vyrobená majonéza chutí naozaj každému!

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
0
100 Receptov

Ingrediencie

10-14 ks cesnak

4 pl olivový olej

3/4 – 1 pl soľ

2 ks vajcia

1 pl ocot alebo citrónová šťava

2 pl dijonská horčica

300 ml olej

Ingrediencie pre 10 osôb

Postup receptu

  1. Obom hlavičkám cesnaku odrežeme vrch, posolíme, polejeme olivovým olejom, zabalíme do alobalu a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov, približne 30 minút.

  2. Je potrebné aby všetky ingrediencie mali izbovú teplotu. Oddelíme žĺtky od bielkov, pridáme horčicu a vymiešame. Máte dve možnosti – buď budete po kvapkách prilievať olej a  miešať majonézu ručne pomocou metličky alebo všetko vymiešate tyčovým mixérom.

  3. Ak by ste zvolili prvý postup, je potrebné olej pridávať po malých kvapkách. Do žĺtkovej zmesi pomaly prilievame olej, až pokiaľ nám celá zmes nezačne hustnúť.

  4. Keď máme majonézu hotovú dochutíme ju soľou, čiernym korením a pretlačeným pečeným cesnakom. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Brokolicová krémová polievka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
Nátierky

Tofu nátierka s mrkvou a provensálskou hľuzovkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
burger

Hamburger ako z reštaurácie

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
melónový šalát
mediteránska kuchyňa prílohy šalát Vegetariánske jedlo zdravé

Mediteránsky šalát s melónom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
indický dhal
indická kuchyňa

Indický dhal

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Trhané bravčové mäso

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút