Domáca majonéza s pečeným cesnakom

Alebo inak povedané, majonéza z pečeného cesnaku. Je vynikajúca, hodí sa ku zemiakom, grilovanej zelenine či mäsu. A navyše, podomácky vyrobená majonéza chutí naozaj každému!

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
0
178 Receptov

Ingrediencie

10-14 ks cesnak

4 pl olivový olej

3/4 – 1 pl soľ

2 ks vajcia

1 pl ocot alebo citrónová šťava

2 pl dijonská horčica

300 ml olej

Ingrediencie pre 10 osôb

Postup receptu

  1. Obom hlavičkám cesnaku odrežeme vrch, posolíme, polejeme olivovým olejom, zabalíme do alobalu a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov, približne 30 minút.

  2. Je potrebné aby všetky ingrediencie mali izbovú teplotu. Oddelíme žĺtky od bielkov, pridáme horčicu a vymiešame. Máte dve možnosti – buď budete po kvapkách prilievať olej a  miešať majonézu ručne pomocou metličky alebo všetko vymiešate tyčovým mixérom.

  3. Ak by ste zvolili prvý postup, je potrebné olej pridávať po malých kvapkách. Do žĺtkovej zmesi pomaly prilievame olej, až pokiaľ nám celá zmes nezačne hustnúť.

  4. Keď máme majonézu hotovú dochutíme ju soľou, čiernym korením a pretlačeným pečeným cesnakom. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Dezerty

Čučoriedková torta s mascaropone

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Orzo s hríbami

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
koláč
fitness recept zdravý recept

Čučoriedkový chlebík s orieškovým maslom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Citrónovo-makové sušienky

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny 30 minút

Tvarohové nadýchané palacinky

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
polievky

Gulášová polievka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút