Domáca majonéza s pečeným cesnakom

Alebo inak povedané, majonéza z pečeného cesnaku. Je vynikajúca, hodí sa ku zemiakom, grilovanej zelenine či mäsu. A navyše, podomácky vyrobená majonéza chutí naozaj každému!
Alebo inak povedané, majonéza z pečeného cesnaku. Je vynikajúca, hodí sa ku zemiakom, grilovanej zelenine či mäsu. A navyše, podomácky vyrobená majonéza chutí naozaj každému!
10-14 ks cesnak
4 pl olivový olej
3/4 – 1 pl soľ
2 ks vajcia
1 pl ocot alebo citrónová šťava
2 pl dijonská horčica
300 ml olej
Obom hlavičkám cesnaku odrežeme vrch, posolíme, polejeme olivovým olejom, zabalíme do alobalu a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov, približne 30 minút.
Je potrebné aby všetky ingrediencie mali izbovú teplotu. Oddelíme žĺtky od bielkov, pridáme horčicu a vymiešame. Máte dve možnosti – buď budete po kvapkách prilievať olej a miešať majonézu ručne pomocou metličky alebo všetko vymiešate tyčovým mixérom.
Ak by ste zvolili prvý postup, je potrebné olej pridávať po malých kvapkách. Do žĺtkovej zmesi pomaly prilievame olej, až pokiaľ nám celá zmes nezačne hustnúť.
Keď máme majonézu hotovú dochutíme ju soľou, čiernym korením a pretlačeným pečeným cesnakom. Prajeme Vám dobrú chuť!
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ