Jablkový závin

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
3.41
3256 Receptov

Ingrediencie pre 6 osôb

Postup receptu

  1. Do preosiatej múky pridáme soľ, ocot, olej a vlažnú vodu a dobre vypracujeme na redšie cesto, ktoré necháme asi štvrť hodiny stáť na pomúčenom lopári prikryté zohriatym kastrólom.

  2. Na stôl rozprestrieme čistý obrus, posypeme ho múkou a bochník cesta roztiahneme na ňom po dĺžke. Potrieme ho rozpusteným tukom, aby sa nelepilo, a potom cesto vyťahujeme do šírky po celom stole.

  3. Posypeme očistenými pokrájanými jablkami, strúhankou, škoricou a cukrom. Pečieme 20 minút na 180 stupňoch. Upečený posypeme cukrom.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená