Fazuľová polievka s údeným mäsom

Kto by nemal rád skvelú fazuľovú polievku s údeným mäskom? Pripravte si na obed túto sýtu, ale skvelú polievku podľa nášho receptu!
Podobne skvelé recepty nájdete tu.
Kto by nemal rád skvelú fazuľovú polievku s údeným mäskom? Pripravte si na obed túto sýtu, ale skvelú polievku podľa nášho receptu!
Podobne skvelé recepty nájdete tu.
Fazuľu necháme namočenú deň pred varením polievky. Potom fazuľu dáme do tlakového hrnca (bez vody v ktorej sa varila), pridáme koleno, bobkový list a približne 1,5 litra vody (podľa potreby aj viac). Varíme približne hodinu.
Po hodine hrniec odstavíme z ohňa a necháme 20 minút odstáť, alebo kým už para neuniká z hrnca. Hrniec otvoríme a dáme preč bobkový list a mäso pokrájame na menšie kúsky.
Cibuľu pokrájame na drobno a osmažíme na oleji. Pridáme lyžicu múky, popražíme a vlejeme uvarenú fazuľu aj s vodou a mäsom. Pridáme soľ, čierne korenie, 1 čl majoránu a na kocky nakrájané zemiaky a mrkvu. Varíme, až pokiaľ obe nie sú dostatočne mäkké.
Nakoniec už len v horúcej vode rozmiešame kyslú smotanu, pretlačíme cesnak, vlejeme do polievky, povaríme približne 5 minút na najslabšom ohni a môžeme podávať. Prajeme Vám dobrú chuť.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Ak sa Vám recept páčil, nezabudnite si ho uložiť medzi svoje obľúbené recepty!
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ