Francúzske zemiaky s klobásou a slovenskou salámou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.58
229 Receptov

Postup receptu

  1. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kolieska. 3 vajcia dáme uvariť na tvrdo. Klobásu a točenú salámu tiež nakrájame na tenké kolieska.

  2. V druhej miske si zmiešame 2 vajcia so smotanou na varenie. Túto zmes osolíme a okoreníme.

  3. Môžeme ísť vrstviť. Najskôr však vymastíme dno pekáča olejom alebo masťou. Ako prvé navrstvíme kolieska zemiakov, na zemiaky poukladáme klobásu a točenú salámu, vajíčka a potom opäť zemiaky. Takto pokračujeme, až pokiaľ sa nám všetko neminie.

  4. Takto navrstvené zemiaky zalejeme zálievkou zo smotany a vajíčok, pridáme na vrch syr a dáme piecť do rúry na 180 °C, približne 60 – 80 minút. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

polievky

Ramen z vifonu

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
bonbony
brazílska kuchyňa

Brigadeiro

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
Koláč

Malinová bublanina s dotykom vanilky

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
Cestoviny talianska kuchyňa

Spaghetti alla Carbonara

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Kysnutá knedľa

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút
panna cotta
Dezerty jednoduchý vegan

Panna Cotta s ovocím

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút