Francúzske zemiaky s klobásou a slovenskou salámou

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kolieska. 3 vajcia dáme uvariť na tvrdo. Klobásu a točenú salámu tiež nakrájame na tenké kolieska.
V druhej miske si zmiešame 2 vajcia so smotanou na varenie. Túto zmes osolíme a okoreníme.
Môžeme ísť vrstviť. Najskôr však vymastíme dno pekáča olejom alebo masťou. Ako prvé navrstvíme kolieska zemiakov, na zemiaky poukladáme klobásu a točenú salámu, vajíčka a potom opäť zemiaky. Takto pokračujeme, až pokiaľ sa nám všetko neminie.
Takto navrstvené zemiaky zalejeme zálievkou zo smotany a vajíčok, pridáme na vrch syr a dáme piecť do rúry na 180 °C, približne 60 – 80 minút. Dobrú chuť!
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ