Francúzske zemiaky s klobásou a slovenskou salámou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
0
136 Receptov

Postup receptu

  1. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kolieska. 3 vajcia dáme uvariť na tvrdo. Klobásu a točenú salámu tiež nakrájame na tenké kolieska.

  2. V druhej miske si zmiešame 2 vajcia so smotanou na varenie. Túto zmes osolíme a okoreníme.

  3. Môžeme ísť vrstviť. Najskôr však vymastíme dno pekáča olejom alebo masťou. Ako prvé navrstvíme kolieska zemiakov, na zemiaky poukladáme klobásu a točenú salámu, vajíčka a potom opäť zemiaky. Takto pokračujeme, až pokiaľ sa nám všetko neminie.

  4. Takto navrstvené zemiaky zalejeme zálievkou zo smotany a vajíčok, pridáme na vrch syr a dáme piecť do rúry na 180 °C, približne 60 – 80 minút. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

cuketové cestoviny
fit recept zdravé

Cuketové cestoviny

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Tradičné bryndzové pirohy

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
cestoviny
talianska kuchyňa unikátna kombinácia

Citrónovo-ricottové cestoviny

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
sladkokyslé kura
kuracie mäso

Sladkokyslé kura ako z reštaurácie

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Cesnaková nátierka so syrom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
mousse
Dezerty

Mousse z horkej čokolády

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút