Francúzske zemiaky s klobásou a slovenskou salámou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Postup receptu

  1. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kolieska. 3 vajcia dáme uvariť na tvrdo. Klobásu a točenú salámu tiež nakrájame na tenké kolieska.

  2. V druhej miske si zmiešame 2 vajcia so smotanou na varenie. Túto zmes osolíme a okoreníme.

  3. Môžeme ísť vrstviť. Najskôr však vymastíme dno pekáča olejom alebo masťou. Ako prvé navrstvíme kolieska zemiakov, na zemiaky poukladáme klobásu a točenú salámu, vajíčka a potom opäť zemiaky. Takto pokračujeme, až pokiaľ sa nám všetko neminie.

  4. Takto navrstvené zemiaky zalejeme zálievkou zo smotany a vajíčok, pridáme na vrch syr a dáme piecť do rúry na 180 °C, približne 60 – 80 minút. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

gnocchi hríby hydina

Gnocchi s hríbovou omáčkou a kuracím steakom

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
krémová polievka tekvica hokkaido

Hokkaido krémová polievka s tekvicovými semienkami

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Čínske rezance so zeleninou a Pak Choi

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
cheesecake

Pravý americký cheesecake

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
šalát

Kuskusový šalát

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Brokolicová krémová polievka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút