Hovädzí jazyk pečený s cesnakom

Náročnosť
Čas prípravy
3 hodiny
0
3256 Receptov

Postup receptu

Jazyk dobre umyjeme pod tečúcou vodou, dáme do hrnca s horúcou vodou a varíme asi 2 – 2,5 hodiny. Potom pridáme soľ, očistenú a pokrájanú polievkovú zeleninu, cibuľu, mleté čierne korenie a neskôr zväzok zelenej petržlenovej a zelerovej vňate, ktorý zabalíme do kelových listov a previažeme bielou niťou. Jazyk so zeleninou varíme ešte 0,5 hodiny. Potom ho vyberieme, olúpeme, dáme na pekáč, na ktorom je rozpustená slanina, celý potrieme soľou s rozotretým cesnakom, posypeme trochou rasce, pridáme majorán, podlejeme odvarom z jazyka a odkrytý pečieme v horúcej rúre asi 0,5 hodiny. Upečený jazyk pokrájame na plátky, poukladáme na teplú misu, obložíme zemiakovou kašou alebo zemiakovými hranolkami. Podávame so zeleninovým šalátom alebo s dusenou červenou kapustou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Mozočkové toasty

Náročnosť

Mrkvová polievka

Náročnosť

Teľacie ragú 2.

Náročnosť

Múčna a rýchla pochúťka

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút