- 1 pl Rasca
- 1 pl Majorán
- 600 g Hovädzí jazyk
- 120 g Zmes koreňovej zeleniny
- 50 g Cibuľa
- 5 ks Čierne korenie
- 80 kg Kel
- 50 g Slanina
Postup receptu
Jazyk dobre umyjeme pod tečúcou vodou, dáme do hrnca s horúcou vodou a varíme asi 2 – 2,5 hodiny. Potom pridáme soľ, očistenú a pokrájanú polievkovú zeleninu, cibuľu, mleté čierne korenie a neskôr zväzok zelenej petržlenovej a zelerovej vňate, ktorý zabalíme do kelových listov a previažeme bielou niťou. Jazyk so zeleninou varíme ešte 0,5 hodiny. Potom ho vyberieme, olúpeme, dáme na pekáč, na ktorom je rozpustená slanina, celý potrieme soľou s rozotretým cesnakom, posypeme trochou rasce, pridáme majorán, podlejeme odvarom z jazyka a odkrytý pečieme v horúcej rúre asi 0,5 hodiny. Upečený jazyk pokrájame na plátky, poukladáme na teplú misu, obložíme zemiakovou kašou alebo zemiakovými hranolkami. Podávame so zeleninovým šalátom alebo s dusenou červenou kapustou.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ