Rybia polievka 1.

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Pripravíme si vývar z kostí a zeleniny. Vo vývare potom varíme hlavu asi 15 minút a vnútornosti asi 7-8 minút. Koreňovú zeleninu umyjeme, oškrabeme a pokrájame na malé rezančeky. Krátko ju podusíme. Zvlášť si pripravíme zápražku, ktorú zriedime vlažným mliekom a prevaríme. Precedený vývar spojíme so zápražkou, pridáme udusenú zeleninu, rozotreté odkostené mäso z hlavy a rozotreté vnútorností. Polievku dochutíme mletým čiernym korením, postrúhaným muškátovým orieškom. Zjemníme maslom a doplníme posekanou petržlenovou vňaťou.
Vložka do polievky:
Rožok pokrájame na kolieska 3-5 mm hrubé. Na cedidle ich pokvapkáme mliekom, v ktorom rozšľaháme vajce. Takto pripravený rožok dáme na vymastený pekáč a posypeme nadrobno pokrájanou šunkovou‘ salámou. Zapečieme a potom jednotlivé kolieska od seba oddelíme. Hotovú vložku do polievky podávame zvlášť na tanier.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená