Z ľadviniek odstránime tuk a odblaníme ich, vložíme do hrnca a privedieme do varu. Potom vodu zlejeme, ľadvinky dobre umyjeme, zalejeme vývarom z kostí a varíme ich do mäkka asi 1-1,5 h.
Z vývaru ľadviniek urobíme omáčku, z múky a časti oleja urobíme zápražku, ktorú zriedime horúcim vývarom a povaríme na miernom ohni asi 5 až 10 min.
Uvarené ľadvinky na tenko nakrájame, premiešame s drobno nakrájanou cibuľou a spolu pražíme ešte 2-3 min.
Potom preložíme ľadvinky do hrnca, pridáme nakrájané a opražené zemiaky, bobkový list, čierne korenie, zalejeme pripravenou precedenou omáčkou, zakryjeme a dusíme 25 až 30 min.
Ľadvinky podávame na ohriatom tanieri spolu so zemiakmi a omáčkou.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ