Jablkový obláčik

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
0
3256 Receptov

Ingrediencie

Cesto:
1 bielok
120 g práškového cukru
5 žĺtkov
1 PL oleja
150 g polohrubej múky
½ prášku do pečiva
tuk na vymastenie a hrubá múka na vysypanie plechu

Plnka:
1 kg nahrubo nastrúhaných jabĺk
1 balíček škoricového cukru
1 balíček vanilínového cukru
1 balíček pudingu s vanilínovou príchuťou
150 ml vody
šťava z citróna

Obláčik:
5 bielky
60 g práškového cukru

Postup receptu

1. Z bielka vyšľaháme sneh, pridáme cukor a vyšľaháme dotuha. Potom po jednom zašľaháme žĺtky a olej. Nakoniec zľahka zapracujeme múku vymiešanú s kypriacim práškom. Cesto nalejeme na vymazaný a múkou vysypaný plech a vložíme do rúry vyriatej na 170 °C. Pečieme asi 15 minút.

2. Na plnku dusíme nastrúhané jablká so škoricovým a vanilínovým cukrom v hrnci asi 20 minút domäka. Pridáme vanilínový puding rozmiešaný vo vode a asi 2 minúty povaríme. Hrniec odstavíme z platne, vmiešame citrónovú šťavu a ešte teplú náplň natrieme na upečené a vychladnuté cesto.

3. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, natrieme na jablká a pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C ešte asi 6 minút. Upečený koláč necháme dobre vychladnúť a servírujeme.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Rajčiaky plnené vlašským šalátom

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Múčna pochúťka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Šunka s vajciami 2.

Náročnosť

Pór so zemiakmi

Náročnosť