Jablkový obláčik

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
0
3256 Receptov

Ingrediencie

Cesto:
1 bielok
120 g práškového cukru
5 žĺtkov
1 PL oleja
150 g polohrubej múky
½ prášku do pečiva
tuk na vymastenie a hrubá múka na vysypanie plechu

Plnka:
1 kg nahrubo nastrúhaných jabĺk
1 balíček škoricového cukru
1 balíček vanilínového cukru
1 balíček pudingu s vanilínovou príchuťou
150 ml vody
šťava z citróna

Obláčik:
5 bielky
60 g práškového cukru

Postup receptu

1. Z bielka vyšľaháme sneh, pridáme cukor a vyšľaháme dotuha. Potom po jednom zašľaháme žĺtky a olej. Nakoniec zľahka zapracujeme múku vymiešanú s kypriacim práškom. Cesto nalejeme na vymazaný a múkou vysypaný plech a vložíme do rúry vyriatej na 170 °C. Pečieme asi 15 minút.

2. Na plnku dusíme nastrúhané jablká so škoricovým a vanilínovým cukrom v hrnci asi 20 minút domäka. Pridáme vanilínový puding rozmiešaný vo vode a asi 2 minúty povaríme. Hrniec odstavíme z platne, vmiešame citrónovú šťavu a ešte teplú náplň natrieme na upečené a vychladnuté cesto.

3. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, natrieme na jablká a pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C ešte asi 6 minút. Upečený koláč necháme dobre vychladnúť a servírujeme.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená