Hovädzie závitky s kyslými uhorkami

Plátky roštenky zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme. Potom na každý plát dáme tenké prúžky slaniny a kolieska kyslej uhorky, zvinieme, previažeme bielou niťou, obalíme múkou a v rozohriatej masti prudko opečieme zo všetkých strán.
Na masti opražíme cibuľu pokrájanú na kolieska, pridáme opečené závitky, podlejeme zeleninovým vývarom a dusíme. Počas dusenia podlievame zeleninovým vývarom a polievame vlastnou šťavou.
Mäkké závitky vyberieme, odstránime z nich nite a urovnáme na misu. Do šťavy pridáme niekoľko kvapiek citrónovej šťavy a trocha múky, povaríme a precedíme. Závitky na mise obložíme duseným hráškom, ružičkovou kapustou alebo inou zeleninou. Podávame so zemiakmi.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ