Fazuľkový nákyp

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

  1. Bešamel:

    Múku opražíme na masle, pridáme 1g muškátového oriešku, čierne korenie a soľ. Zalejeme mliekom, počkáme, kým zmes zhustne a ochutnáme. Môžeme pridať nastrúhaný syr.

  2. V bešamelovej omáčke rozmiešame žĺtky, soľ, postrúhaný syr, mleté čierne korenie a 1 dl nálevu z fazuľky. Do omáčky vložíme celé nepokrájané struky sterilizovanej fazuľky a zľahka primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Zmes vylejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej nádoby, pokvapkáme maslom a pečieme 40 minút na 170 stupňoch.

Ohodnotiť recept

  1. Paulína
    jún 13, 2022 / 13:51

    Ak sa Vám recept páčil, nezabudnite si ho uložiť medzi svoje obľúbené recepty!

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Silvestrovská syrová misa

Náročnosť
Čas prípravy
25 minút

Hlávkový šalát so slaninou

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Gazdovský guláš

Náročnosť

Zapekané fliačky s kapustou

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Zeleninová musaka

Náročnosť