Jahodová torta 3.

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Cukor, žĺtky a trocha potlčenej vanilky vymiešame dohusta a potom zľahka primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh súčasne s citrónovou šťavou a múkou. Cesto dáme do maslom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a upečieme do ružová. Vychladnutú tortu rozrežeme, naplníme hustým krémom a napoly prekrojenými jahodami, spojíme a povrch ozdobíme krémom a celými jahodami.
Krém: Sladkú smotanu, múku, žĺtky, práškový a vanilínový cukor dáme do kotlíka a dobre vyšľaháme. Kotlík postavíme do vriacej vody a krém šľaháme až do zhustnutia. Potom kotlík preložíme do studenej vody a ďalej šľaháme až do vychladnutia. Nakoniec do krému zamiešame osladenú šľahačku.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená