Kysnutá bábovka troch príchutí

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
3.41
3256 Receptov

Ingrediencie

Kvások:
30 g droždia
1 lyžička cukru
3 lyžice mlieka
3 lyžice polohrubej múky

Cesto:
500 g polohrubej múky
100 g práškového cukru
1/2 lyžičky soli
1 vanilkový cukor
citrónová kôra
120 g margarínu
2 žĺtky
3 1/2 -4 dl mlieka
40 g kakaa
1 lyžicu práškového cukru
20 g margarínu a 20 g polohrubej múky na bábovkovú formu
50 g orechov

Postup receptu

  1. Droždie dáme do hrnčeka, pridáme cukor, teplé mlieko, múku (20 g), dobre premiešame a kvások necháme vykysnúť približne 10 minút.

  2. Do misky dáme preosiatu múku, cukor, soľ, vanilkový cukor, postrúhanú citrónovú kôru, vykysnutý kvások, rozpustený margarín, žĺtky a vlažné mlieko. Potom cesto  dobre vypracujeme, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť.

  3. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme preosiate kakao, práškový cukor a do druhej časti primiešame posekané orechy. Obidve cestá necháme dobre vykysnúť.

  4. Potom svetlé cesto dáme na pomúčenú dosku, roztlačíme na hrubší obdĺžnik, naň položíme takisto roztlačené kakaové cesto, stočíme, preložíme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy, prikryjeme obrúskom a na teplom mieste necháme vykysnúť. Potom pomaly pečieme vo vyhriatej rúre. Upečenú bábovku vyberieme, vyklopíme a posypeme práškovým cukrom.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Tatranské rezy

Náročnosť

Hydinový šalát

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Zaprávané držky

Náročnosť

Cuketa plnená kuracím mäsom a údeným syrom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút