Ingrediencie
Kvások:
30 g droždia
1 lyžička cukru
3 lyžice mlieka
3 lyžice polohrubej múky
Cesto:
500 g polohrubej múky
100 g práškového cukru
1/2 lyžičky soli
1 vanilkový cukor
citrónová kôra
120 g margarínu
2 žĺtky
3 1/2 -4 dl mlieka
40 g kakaa
1 lyžicu práškového cukru
20 g margarínu a 20 g polohrubej múky na bábovkovú formu
50 g orechov
- 30 g Droždie
- 1 pl Cukor biely
- 3 pl Mlieko polotučné
- 3 pl Múka polohrubá
- 500 g Múka polohrubá
- 100 g Cukor práškový
- 1 cl Soľ
- 1 ks Vanilkový cukor
- 120 g Maslo
- 2 ks Žĺtok (1ks cca 17g)
- 4 dl Mlieko polotučné
- 40 g Kakao
- 1 pl Cukor práškový
- 50 g Orechy vlašské
Postup receptu
-
Droždie dáme do hrnčeka, pridáme cukor, teplé mlieko, múku (20 g), dobre premiešame a kvások necháme vykysnúť približne 10 minút.
-
Do misky dáme preosiatu múku, cukor, soľ, vanilkový cukor, postrúhanú citrónovú kôru, vykysnutý kvások, rozpustený margarín, žĺtky a vlažné mlieko. Potom cesto dobre vypracujeme, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť.
-
Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme preosiate kakao, práškový cukor a do druhej časti primiešame posekané orechy. Obidve cestá necháme dobre vykysnúť.
-
Potom svetlé cesto dáme na pomúčenú dosku, roztlačíme na hrubší obdĺžnik, naň položíme takisto roztlačené kakaové cesto, stočíme, preložíme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy, prikryjeme obrúskom a na teplom mieste necháme vykysnúť. Potom pomaly pečieme vo vyhriatej rúre. Upečenú bábovku vyberieme, vyklopíme a posypeme práškovým cukrom.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ