Dvojfarebná bábovka 2.

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Droždie dáme do hrnčeka, pridáme cukor, teplé mlieko, múku (z odváženej), dobre premiešame a kvások necháme vykysnúť. Do misky dáme preosiatu múku, cukor, soľ, vanilkový cukor, postrúhanú citrónovú kôru, vykysnutý kvások, rozpustený margarín, žĺtky a vlažné mlieko. Potom cesto drevenou varechou dobre vypracujeme, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme preosiate kakao, práškový cukor a do druhej časti primiešame posekané orechy. Obidve cestá necháme dobre vykysnúť. Potom svetlé cesto dáme na pomúčenú dosku, roztlačíme na hrubší obdĺžnik, naň položíme takisto roztlačené kakaové cesto, stočíme, preložíme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy, prikryjeme obrúskom a na teplom mieste necháme vykysnúť. Potom pomaly pečieme vo vyhriatej rúre. Upečenú bábovku vyberieme, vyklopíme a posypeme práškovým cukrom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Bielkove rezy so šľahačkou

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny 30 minút

Srnčí chrbát 1.

Náročnosť

Barania polievka

Náročnosť

Orechový puding

Náročnosť