Kysnutá bábovka troch príchutí

Kvások:
30 g droždia
1 lyžička cukru
3 lyžice mlieka
3 lyžice polohrubej múky
Cesto:
500 g polohrubej múky
100 g práškového cukru
1/2 lyžičky soli
1 vanilkový cukor
citrónová kôra
120 g margarínu
2 žĺtky
3 1/2 -4 dl mlieka
40 g kakaa
1 lyžicu práškového cukru
20 g margarínu a 20 g polohrubej múky na bábovkovú formu
50 g orechov
Droždie dáme do hrnčeka, pridáme cukor, teplé mlieko, múku (20 g), dobre premiešame a kvások necháme vykysnúť približne 10 minút.
Do misky dáme preosiatu múku, cukor, soľ, vanilkový cukor, postrúhanú citrónovú kôru, vykysnutý kvások, rozpustený margarín, žĺtky a vlažné mlieko. Potom cesto dobre vypracujeme, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť.
Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme preosiate kakao, práškový cukor a do druhej časti primiešame posekané orechy. Obidve cestá necháme dobre vykysnúť.
Potom svetlé cesto dáme na pomúčenú dosku, roztlačíme na hrubší obdĺžnik, naň položíme takisto roztlačené kakaové cesto, stočíme, preložíme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy, prikryjeme obrúskom a na teplom mieste necháme vykysnúť. Potom pomaly pečieme vo vyhriatej rúre. Upečenú bábovku vyberieme, vyklopíme a posypeme práškovým cukrom.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ