Hovädzie rezne na smotane s uhorkami

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Umyté mäso pokrájame na štyri väčšie alebo osem menších rezňov, ktoré trocha naklepeme, osolíme, okoreníme, na horúcom oleji z jednej i druhej strany opečieme a vyberieme na tanier. Do oleja po opekaní dáme nadrobno pokrájanú cibuľu, za stáleho miešania ju speníme, pridáme opečené rezne a mletú červenú papriku, trocha podlejeme horúcou vodou a prikryté dusíme. Keď sú rezne skoro mäkké, šťavu zahustíme zátrepkou pripravenou z kyslej smotany a múky a ešte trocha povaríme. Nakoniec pridáme na malé rezance alebo kocky pokrájané uhorky a necháme ich v omáčke spariť. Podávame s dusenou ryžou alebo s knedľou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená