Ingrediencie
60 g oleja
600 g hovädzieho mäsa zo stehna
60 g cibule
1 lyžička mletej červenej papriky
soľ
mleté čierne korenie
2 dl kyslej smotany
20 g hladkej múky
100 g sladkokyslých uhoriek
Postup receptu
Umyté mäso pokrájame na štyri väčšie alebo osem menších rezňov, ktoré trocha naklepeme, osolíme, okoreníme, na horúcom oleji z jednej i druhej strany opečieme a vyberieme na tanier. Do oleja po opekaní dáme nadrobno pokrájanú cibuľu, za stáleho miešania ju speníme, pridáme opečené rezne a mletú červenú papriku, trocha podlejeme horúcou vodou a prikryté dusíme. Keď sú rezne skoro mäkké, šťavu zahustíme zátrepkou pripravenou z kyslej smotany a múky a ešte trocha povaríme. Nakoniec pridáme na malé rezance alebo kocky pokrájané uhorky a necháme ich v omáčke spariť. Podávame s dusenou ryžou alebo s knedľou.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ