Rustikálna rajčinová polievka

Pomaly ale isto sa nám blíži sezóna rajčín. A okrem kečupu Vám z nich odporúčame spraviť si takúto fantastickú polievku!
Pomaly ale isto sa nám blíži sezóna rajčín. A okrem kečupu Vám z nich odporúčame spraviť si takúto fantastickú polievku!
Cibuľu si nakrájame na drobné kúsky a dáme osmažiť na oleji. Do kanvice si dáme variť vodu. Rajčiny si umyjeme a na spodok každej rajčiny vyrežeme X. Tento krok slúži na to, aby sa nám rajčiny lepšie šúpali.
Nachystáme si dve misky – do jednej dáme ľadovú vodu a do druhej naukladáme rajčiny tak, aby časť kde sme vyrezali X bola otočená smerom ku dnu. Rajčiny zalejeme vriacou vodou a necháme ich chvíľu odstáť. Následne ich presunieme do misky s ľadovou vodou. V tomto kroku by sme mali vidieť ako sa šupka oddeľuje od dužiny – to je znak toho, že ich môžeme ošúpať.
Keď máme rajčiny ošúpané, rozrežeme ich na štvrtiny a vložíme do hrnca, kde sa smaží cibuľa, pridáme bobkový list, soľ, cukor, škoricu a všetky korenia. Zakryjeme a varíme približne 20-25minút.
Po uvarení vyberieme bobkový list, celú zmes rozmixujeme a máme hotovo! Podávame ozdobené bazalkou, nastrúhaným parmezánom a opečenou bagetou. Dobrú chuť!
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ