Rustikálna rajčinová polievka

Pomaly ale isto sa nám blíži sezóna rajčín. A okrem kečupu Vám z nich odporúčame spraviť si takúto fantastickú polievku!

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
0
100 Receptov

Postup receptu

  1. Cibuľu si nakrájame na drobné kúsky a dáme osmažiť na oleji. Do kanvice si dáme variť vodu. Rajčiny si umyjeme a na spodok každej rajčiny vyrežeme X. Tento krok slúži na to, aby sa nám rajčiny lepšie šúpali.

  2. Nachystáme si dve misky – do jednej dáme ľadovú vodu a do druhej naukladáme rajčiny tak, aby časť kde sme vyrezali X bola otočená smerom ku dnu. Rajčiny zalejeme vriacou vodou a necháme ich chvíľu odstáť. Následne ich presunieme do misky s ľadovou vodou. V tomto kroku by sme mali vidieť ako sa šupka oddeľuje od dužiny – to je znak toho, že ich môžeme ošúpať.

  3. Keď máme rajčiny ošúpané, rozrežeme ich na štvrtiny a vložíme do hrnca, kde sa smaží cibuľa, pridáme bobkový list, soľ, cukor, škoricu a všetky korenia. Zakryjeme a varíme približne 20-25minút.

  4. Po uvarení vyberieme bobkový list, celú zmes rozmixujeme a máme hotovo! Podávame ozdobené bazalkou, nastrúhaným parmezánom a opečenou bagetou. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Caprese sendvič

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
koláč
svieži

Ríbezľový koláč

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
šalát

Kuskusový šalát

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
cestoviny
talianska kuchyňa unikátna kombinácia

Citrónovo-ricottové cestoviny

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
Koláč

Malinová bublanina s dotykom vanilky

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Brokolicová krémová polievka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút