Kurací vývar s krupicovými haluškami

Kurací vývar s lahodnými krupicovými haluškami ideálny na nedeľný obed.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
0
3256 Receptov

Ingrediencie

1/2 kurčaťa
celé čierne korenie
soľ
1 malá cibuľa
40 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler)
petržlenová vňať
Krupicové halušky:
1 dl mlieka
20 g masla
soľ
50 g krupice
1 celé vajce

Postup receptu

Kurča umyjeme a dáme variť do studenej vody. Potom pridáme celé čierne korenie, soľ, cibuľu a nakoniec umytú očistenú koreňovú zeleninu. Varíme pomaly. Keď je kurča mäkké, vývar scedíme, mäso z kurčaťa a koreňovú zeleninu pokrájame a vložíme do hotového vývaru spolu s uvarenými krupicovými haluškami. Polievku dochutíme a doplníme posekanou petržlenovou vňaťou. Krupicové halušky: Do vriaceho mlieka dáme maslo, soľ a za stáleho miešania vsypeme krupicu. Cesto necháme trocha vychladnúť a potom doňho zamiešame celé vajce. Z pripraveného cesta lyžicou vykrajujeme halušky, ktoré vyvárame v osolenej vode.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Vyprážané jablkové kolieska

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

WRAP S BRESAOLOU, CHRENOM A JOGURTOVOU KAPUSTOU

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút