Ingrediencie
2 vykostené kuracie prsia
2 polievkové lyžice múky
1 kávová lyžička mletej nepálivej červenej papriky
1 polievková lyžica masti
1/2 kávovej lyžičky soli
4 nové cibule so zelenou vňaťou
1 zelená paprika
1/2 kávovej lyžičky rozmrvenej masox kocky
2 polievkové lyžice sladkej smotany
karí korenie
2 plátky prerastenej údenej slaniny
Postup receptu
Kuracie prsia obalíme v zmesi múky a mletej červenej papriky a opečieme z oboch strán na horúcej masti pri strednej teplote. Na každej strane dve až tri minúty. Kuracie rezne dáme na rozohriate taniere do tepla. Cibuľu obielime, z papriky vyrežeme jaderník a žilky, nakrájame na rezance a dusíme na mäsovej šťave so smotanou tri až štyri minúty, viackrát zamiešame. Osolíme a ochutíme karí korením. Podávame spolu s opraženou údenou slaninou a uvarenými rezancami alebo zemiakovou kašou.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ