Lekvárové pirohy s makom 2.

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
0
3256 Receptov

Postup receptu

Do masla vymiešaného so soľou a s vajcom alebo so žĺtkami zamiešame postrúhaný tvaroh, prisypeme preosiatu múku a s mliekom vypracujeme vláčne cesto. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, nožom pokrájame na malé štvorce, na každý dáme lyžičku lekváru, dva protiľahlé rohy spojíme a kraje dobre stlačíme. Varíme v osolenej vode 5 až 7 minút (podľa veľkosti). Uvarené pirohy necháme odkvapkať, pomastíme maslom a posypeme zomletým makom zmiešaným s cukrom alebo postrúhaným perníkom či tvarohom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Palacinky

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Fazuľa po Bulharsky

Náročnosť

Kapustový závin 1.

Náročnosť

Dusené kurča 1.

Náročnosť