Lekvárovo-tvarohové pirohy

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.5
3256 Receptov

Ingrediencie pre 2 osoby

Postup receptu

  1. Do masla vymiešaného so soľou a s vajcom alebo so žĺtkami zamiešame postrúhaný tvaroh, prisypeme preosiatu múku a s mliekom vypracujeme vláčne cesto.

  2. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, nožom pokrájame na malé štvorce, na každý dáme lyžičku lekváru, dva protiľahlé rohy spojíme a kraje dobre stlačíme.

  3. Varíme v osolenej vode 5 až 7 minút (podľa veľkosti). Uvarené pirohy necháme odkvapkať, pomastíme maslom a posypeme zomletým makom zmiešaným s cukrom či tvarohom.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Zelerová omáčka

Náročnosť

Králik na paprike

Náročnosť

Torta bezé

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny